Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В пет стъпки – как да обуздаем нощния глад?

Забелязвате ли, че през зимата постоянно ви се иска да си хапнете нещо? А какво ще кажете за вълчия глад нощем – тогава, когато съзнанието ви е полубудно и без задръжки се нахвърляте на онова, което е в хладилника.

gladКак да обуздаем нощния глад? Най-често до хладилника нощем се примъкват хората, които са на диета или на които времето през деня никога не им стига дори за нормално хранене. Нощното похапване е присъщо и на самотните хора; на онези, които имат различни лични проблеми.

Има още една категория – хора с проблеми на храносмилането; с язви, гастрити и т.н Нощен глад усещаме, ако се събудим – заради ниските стойности на кръвната захар. Лекарите съветват в такива случаи да се хапне нещо, но не какво да е, отбелязват от kp.ru. По-добре е някакъв зеленчук, малка порция салата – а не бял хляб и салам. Има и нещо друго: при нощното нахвърляне върху храната натъпкването става много бързо, а “инсталацията” вътре в нас се нуждае от технологично време, за да се разшифрова сигналът за засищане. Минават 20 минути, докато до мозъка достигне съответният сигнал и се обработи. А ние и за 10 можем здраво да се натъпчем. И защо не, щом се усещаме гладни! Усещаме се така, защото съобщението за ситост все още не е разчетено от сивите клетки. И ние ядем ли, ядем – бързо, сякаш ни гонят.

Можем ли да се спасим от нощната лакомия? Ето как, в пет стъпки:

1. Ако ви събуди гладът – първо изпийте чаша вода. Научете се, че организмът в определени ситуации бърка жаждата и глада. Много често това е достатъчно, за да неутрализирате глада.

2.  Ако това не помогне – налейте си чаша топло мляко. Добавете в него куркума или канела, подсладете с лъжичка мед. Строго са забранени всякакви сокове, кафе и чай.

3. Още ли сте гладни? Вземете си тогава неголяма филийка с парче месо или кашкавал. Веднага след това излезте от кухнята.

4. Ако и това не помогне, а сънят все не идва – върнете се пред хладилника. В чиния сложете по една хапка от всичко, което ви се иска да погълнете по най-бързия начин. Количеството храна съвсем не е много, но разнообразието ще ви засити.

5. Не дръжте храни, особено калорични, на масата или най-отпред в хладилника. Гледайте винаги да имате кисело мляко и хубави бисквити. По няколко хапки от тези два продукта могат да се окажат сигурното решение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *