Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С гладна диета смъквате 5 кг за 4 дни

Една от най-екстремалните диети е тази, която ограничава храненето до 220 калории на ден. Едновременно с това постепенно се увеличават физическите натоварвания. Но дали това е безопасно?

dietЖурналистът от изданието The Daily Beast Грегъри Ференштайн научил за този метод, препоръчван като безоперационна алтернатива за лечение на затлъстяване. Сторило му се по-скоро, че това е някаква инквизиция, описват от medikforum.ru. От хора с огромни обеми, привикнали да поглъщат хиляди калории всеки ден, се очаквало да минат на режим само с по 360 калории. Освен това те трябвало да прекарват осем часа в движение – разходки и други физически активности. Наистина става дума за гладна диета!

Грегъри нямал затлъстяване, затова за него направили 4-дневен план с по 220 калории. Репортерът трябвало да провери ефективността на методиката, публикувана от испански учени. Те лекували 15 жертви на затлъстяването и постигали отслабване средно с по 5 кг за 4 дни. Приблизително толкова успял да стопи и журналистът.

Грегъри изгубил 1.3% от общото количество на мазнините си. Този процес продължил и след като се върнал към обичайното си хранене. За два дни след края на диетата Грегъри смалил талията си с половин процент. Усилената физическа активност и мизерното хранене обаче имали негативен ефект: доброволният гладуващ открил кръв в урината си, а по кожата му започнали да се образуват мехури.

„Гладната диета е доста противоречива практика”, признава Грегъри. Тя наистина дава ефект, струва се да се прилага по медицински показания. Опитът на Грегъри Ференщтайн обаче е свидетелство за това, че в името на безопасността всяко подобно изпълнение следва да става под лекарски контрол. Кръв в урината – това при всички случаи е сериозен сигнал, не мислите ли?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *