Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да отслабнете трайно в талията и корема?

Любимите пан­талони пак не ми стават? Това може да се проме­ни и ние ще ви по­кажем как точно. Ето отговорите на най-често зада­ваните въпроси:

 отслабване, корем, талия, диета, сланинки,

Тичам три пъти в седмицата, но защо все още не мога да си закопчая старите дънки?

Това е често задаван въпрос. При спортове за издръжли­вост като тичането се ускоря­ва изгарянето на мазнините, обмяната на веществата нау­чава как да използва мазни­ните като извор на енергия. Но ви липсва гимнастика за мускулите. Тя не само оформя фигурата, но и ще поправи стойката ви – това е по-ва­жно за външния ни вид, от­колкото свалените два-три килограма.

Трябва ли, за да имам стегнат ко­рем, да тренираме тежести?

Да се тренира с тежести не е много подходящо за офор­мянето на корема. По-добре заложете на комплексни уп­ражнения и тренирайте ед­новременно много мускулни групи или най-добре ходете на пилатес и йога. Предимството е, че така ще развиете не само коремната мускулатура, както става при много уреди във фитнеса, но и всички остана­ли мускули. Това увеличава ежедневната обмяна на ве­ществата.

Дали прекалените тренировки няма да направят корема ми още по-дебел, като се натрупат там и мускули?

При упражненията за коре­ма няма опасност талията да се разшири от натрупване на мускули, напротив, фигурата ще изглежда по-добре, защо­то коремът става по-стегнат. Повишеният мускулен тонус предотвратява издуването на корема под натиска на въ­трешните органи и подобрява стойката. Разбира се, най-до­бре ще бъде, ако едновремен­но правите и тренировки за издръжливост, за да намалите натрупаните тлъстинки под коремната мускулатура.

Отслабвам навсякъ­де, само не и на ко­рема? Възможно ли е това?

При повечето жени организмът натрупва мазнини по собствен модел и по същия модел ги сва­ля -например първо отслабват лицето, ръцете и краката. Чак след това идва ред на тлъстинките по корема. Така че трябва да сте готови дълго време да тренирате. За да свалите 1 кг мазнини в областта на корема, ще ви трябват 33 часа спорт. За съжаление не можете да ги свалите с някакви специални упражнения, въпреки че се рекламират такива курсове. Невъзможно е да се отслабва само на определени места, тъй като спортът в комбинация с разумно хранене топи мастни­те клетки в цялото тяло. Всъщност дори да нямате ви­дими резултати веднага, тре­нировките стягат и оформят фигурата и заздравяват тъка­ните. Ще имате по-хубава фи­гура, даже и да не сте загубили много мазнини.

Какво освен спорт може да ми помогне за плосък корем?

Най-важното е да избягваме стреса! При непрекъснато бър­зане и хронично напрежение тялото ни произвежда много адреналин и кортизол. Тези хормони ни карат да имаме апетит за въглехидрати, захар и мазнини. Затова в напрегнати дни се утешаваме най-често със спагети, сладкиши и шоколад. Хормонът на стреса кортизол дори увеличава количествата мазнини в областта на корема. По-добре е да си хапвате суро­ви зеленчуци и плодове.

Коремът ми изглеж­да добре, но по та­лията имам повече тлъстинки – как да се справя с тях?

Акокоремът ви е наред, но талията недотам, можете да правите силови упражнения за страничните мускули. При тлъстинки по бедрата ще ви помогнат тренировки за из­дръжливост – тичане, плуване, колоездене. За всички упраж­нения важи правилото да ги правите, докато почувствате парене в мускулите. Колкото по-голямо е мускулното нато­варване, толкова по-голям е ефектът от тренировките.

Нямам много време, как да направя тре­нировките за коре­ма по-полезни?

Най-добре е да правите разно-образни упражнения, да из­пълнявате различни варианти, като ги повтаряте все повече и повече пъти. Тук важи същото правило – трябва, макар и за кратко, да тренирате много интензивно, за да могат муску­лите да „горят“ мазнините.

Как да сваля корема си след раждането?

При родилките упражнени­ята могат да се правят около 6 седмици след раждането, ако гинекологът ви позволи. Упражненията ще помогнат да приберете корема, но за отпуснатата след раждането кожа няма да могат- трябва да опитате и с масажи и конт­растни душове.

ВОДОРАСЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *