Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да бъдем по-здрави с уелнес?

Уелнес (Wellness) не е просто способ за лечение – това е цяла концепция за начин на живот, в който болестите отсъстват!

Като цяло уелнес е лечение, тясно свързано с управлението на стреса във всички области на живота, като например физическа красота, емоционалното благосъстояние, психологията, самочувствието и т.н. И тъй като в основата на голяма част от болестите е стресът, неговото управление се явява важна стъпка към здравето ни.

Ето какво представлява една уелнес рецепта за здраве:

  • Правилно хранене
  • Физическа активност
  • Редовен секс
  • Разходки сред природата
  • Медитация
  • Почивка

Подробностите:

Правилно и здравословно хранене означава да забравите за цигарите и алкохола. Мазните, пържените и преработените храни се обозночават като храни-боклуци. Правете си прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, не забравяйте да закусвате, яжте пет пъти през деня малки порции и пийте поне 8 чаши вода.

Физическата активност предполага, че не седите осем часа на едно работно място. Ако работата ви е свързана със седене – трябва да промените това! На всеки един час 10 минути използвайте за разходка, слизане и качване по стълбите – просто измислете къде и за какво да ходите или да тичате. Ако трябва хванете парцала и измийте пода в офиса.

Най-доброто лечение срещу стрес е секс! Доказано научно! Не си намирайте оправдание за липсата на секс, поради това че нямате партньор/ка! Самозадоволяването също се включва тук.

Разходката сред природата е задължителна независимо от това дали времето е студено, влажно или топло.  Обличайте се според времето и се разхождайте – най-малко 30 минути на ден, а през почивните си дни – по няколко часа. Отидете в парка, постелете нещо, легнете и гледайте небето –  това е най-добрата медитация!

Задължително трябва да си осигурявате здравословен сън. Безсънието може да ви докара много проблеми със здравето. Активната почивка е най-полезна, което означава да разнообразявате дейностите си.

Поработете и за подобряване на самочувствието си, защото то ви носи сигурност за вземане на решения, прави ви по-уверени в себе си и улеснява общуването ви с околните.

 

Най-добрите комбинации витамини и минерали за поглъщане

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *