Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три храни, които могат да ни заменят месото

Известно е, че месото е най-добър източник на протеини – но консумацията му в същото време гарантира увеличаване на холестерина в кръвта. Медиците препоръчват в менюто по-често да се включват продукти, които ни дават протеини и други полезни вещества – и в същото време не съдържат холестерин.

meetТрите храни, които най-пълноценно могат да свършат тази работа, според medikforum.ru са морското зеле, лещата и орехите.

Водораслите помагат да се нормализират стойностите на захарта в кръвта и да се подобрят мозъчните функции. Лещата е богата на растителни протеини и витамини А, В и С. Орехите и изобщо ядките подобряват паметта, дават енергия и подпомагат възстановителните процеси след прекарани простудни и вирусни заболявания.

Според диетолозите не е необходимо цялостно отказване от животинските протеини и преход към растителна диета. Периодично обаче е добре месото да се заменя с растителни белтъчини. Без да се правят резки промени в обичайното меню, постепенно може да се постигне цялостен превес на растителните над животинските протеини.

При такъв баланс по-успешно се преодоляват всички възпалителни процеси, насърчава се регенерацията на кръвните клетки и клетките на тъкани и кости. Успешно се образуват необходимите в различни ситуации антитела.
Освен това растителната храна внася в организма по-малко мазнини, а това се отразява положително на холестериновите нива.

Всички тези препоръки имат значение в случаите, когато говорим за цялостно здрав организъм и по-скоро за профилактика на някои от заболяванията. И най-балансираното и здравословно хранене не помага, ако става дума за необратимо протекли болестни процеси.

Нещо, за което следва да се мисли далеч преди опасните симптоми да започнат да ни измъчват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *