Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Умните“ деца не ядат тези храни

Ако сте родители и искате да имате умни деца, то трябва да внимавате с какво храните децата си!

Всички знаем, че храненето е важно за предотвратяването на затлъстяването от ранна детска възраст, но то може да се окаже и най-важното условие за развитието на интелекта на детето.

Най-важно е как ще бъде захранено детето в периода от 6 месеца до 2 годинки. Учени от Австралия са провели мащабно проучване с повече от 7 000 деца, разделени в четири възрастови групи – на година и половина, на две години, на шест години и на 8 години, като последната група е преминала и през допълнителен тест за интелигентност.

Оказва се, че всички деца, които са били кърмени през първата половин година от живота им, а след това са спазвали балансирано и здравословно меню, са постигнали най-добрите резултати на теста за интелигентност. Общото в храните, които са приемали децата са бобовите храни, плодовете, зеленчуците и бобовите храни.

Това, което децата не трябва да ядат са различните захарни продукти, фаст фууд, газирани напитки и трудно разградими мазнини. Точно тези деца, на които е било позволявано да ядат безразборно, каквото им харесва, без да се следи количеството на калориите и вредните мазнини, са показали най-лошите резултати на тестовете за интелигентност. Преди навършването на половин година на детето не се препоръчват и то да бъде хранено с готови бебешки пюрета. Те се препоръчват след навършването на две години.

Разбира се разликата в интелектуалното ниво и развитие при двете групи деца не е толкова шокираща, но не трябва да се подценява факта, че правилното хранене оказва влияние върху цялостното развитие на индивида през целия му живот. То засяга едновременно и ума и тялото на децата.

 

 

 

Комплексът на отличника засяга по-често жените

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *