ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Комплексът на отличника засяга по-често жените

Регулярните нервни изблици са цената, която победителите често плащат за успехите си

 

делова жена

Според лекарите стресът и хроничната тревога са един от бичовете на XXI век. И според всеобщото признание най-потърпевши са жените.

Представителките на нежната половина от човечеството по-често се оплакват от така наречения комплекс на отличника – когато всичко трябва да бъде направено веднага и в най-добрия вид. През последните няколко години лекарите алармират, че редовните нервни сътресения все по-често са причина за бум на хроничен стрес и тревога сред жителите на големите градове. И ако доскоро от този проблем са страдали предимно мениджърите от мъжки пол, сега са засегнати най-вече жените, независимо от професията им.

Лекарите обясняват, че стресът е процес, който засяга целия организъм и обичайно се отключва в моменти на опасност. За да се избегне опасността, е необходимо да се активират мозъкът, мускулите и органите, които ги снабдяват с кръв и кислород. През това време останалите системи на практика са изключени и се снабдяват с кръв съвсем слабо. Ако стресът се превърне в хроничен, организмът преминава в отбранителна позиция и започва да разрушава собствените си органи. В такава ситуация количеството на необходимите за организма витамини и елементи нараства, което означава, че храненето трябва да бъде по-специално, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *