Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3D-видео следи “живота” на сперматозоидите

Научен екип със специалисти от Италия и Белгия приложи авангарден метод на цифровата холографична микроскопия за проследяване на живи сперматозоиди.

spermМетодът дава възможност да се наблюдава в детайлно триизмерно изображение движението и поведението на клетките в реално време, като се оценява жизнеността им и евентуалната опасност от фертилни аномалии. Този метод, въведен в клиничната практика, ще позволи да се прави качествен подбор на генетичния материал при инвитро процедури, разкриват от medportal.ru.

Най-модерният метод за оценка качеството на спермата в момента е компютърният анализ CASA. При него обаче материалът се наблюдава в двуизмерно изображение и оценките не са пълноценни. Новият метод категоризира и оценява сперматозоидите много по-точно, включително проследява траекторията на движение на половите клетки, степента им на подвижност и способност за преживяване

. Оказва се, че начинът, по който сперматозоидите се движат, е показателен за възможните им морфологични аномалии, т.е. за тяхната непригодност за оплождане. Така цифровата микроскопия се намесва в подбора на най-адаптивните и жизнени мъжки клетки, които да бъдат използвани за инвитро процедури.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *