Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шок: дискриминират ембрионите по полов признак!

Изследване в световен мащаб е установило, че голяма част от бъдещите родители в инвитро програми се интересуват живо от пола на бебето.

Majority of Christian Democrats against DNA testДвойките искат да научат пола на детето и предпочитат момичетата, твърдят от meddaily.ru . Известни са признания, че тези предпочитания са свързани с опасения за здравето на децата-момчета: при тях например рискът от проява на аутизъм е четири пъти по-висок в сравнение с момичетата.

Марк Вауман – ръководител на австралийската компания Genea съобщава, че само през 2013-а компнията му е направила повече от 100 цикъла на предимплантационен генетичен анализ. Обикновено това са изследвания, свързани с муковисцидозата и превантивният подход тук е напълно уместен. Всяка 20-а двойка обаче е настоявала за подбор на ембриони по полов признак, признавайки, че иска да избегне риска с момче-аутист. Има и такива двойки, които подбират пола на бъдещото си бебе във връзка с възможните рискове от прояви на депресии или хиперактивност.

В Австралия всъщност селекцията на ембриони по полов признак е забранена. Тя все пак се допуска от Националния съвет по здравеопазване и медицински изследвания – ако са налице данни за сериозни генетични разстройства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *