Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От какво се причинява аутизъм?

Аутизмът е разстройство, което се характеризира с неправилно мозъчно развитие.

Има различен интизитет на проявления и различни признаци и симптоми, които са характерни за това състояние. Основните са, че аутизмът засяга поведението и социалното взаимодействие на детето.

Смята се, че причината за аутизма е генетична, но точният механизъм на увреждане на гените е неизяснен. Не малко медицински специалисти изказват предположение, че възможна причина за възникването на аутизъм са честите ваксинации при малките деца и съдържащите си във ваксините токсични вещества като живак, алуминий и др. За първи път предположението, че компонент във ваксината срещу рубеола, заушка и морбили (MMR) може да причини аутизъм се прави през 1993 г. Доктор Андрю Уейкфийлд през 1998 г. публикува документи за връзката между ваксината и аутизма. Това предизвиква голям медиен отзвук и разделя мненията на две. Днес вече има направени изследвания, които подкрепят мнението на д-р Уейкфийлд. Но по онова време той губи лекарските си права в следствие на направените заключения!

Д-р Андрю Уейкфийлд твърди, че:

– децата с регресивен аутизъм и интестинални симптоми имат възпалително заболяване на червата;

– такова заболяване не се открива в нормално развиващото се дете;

– това заболяване е с възпалителен причинител;

– заболяването може да е източник на токсична увреда в мозъка;

– морбили вирусът е идентифициран в заразените черва при по-голямата част от децата с регресивен аутизъм;

– морбили вирус е открит в много малка част от нормално развиващите се деца;

морбили вирусът в червата на децата с аутизъм е от MMR ваксината;

– децата с регресивен аутизъм демонстрират абнормален имунен отговор на морбили вируса;

– тези открития са направени с помощта на родителите, които твърдят, че нормално развиващото им се дете регресира до аутизъм, последвал от поставяне на ваксината MMR.

През 2001 Джон О’Лиъри, професор по патология в Сейнт Джеймс Хоспитал и Тринити Колидж в Дъблин, повтаря неговите открития.

Крайно време е обществеността да публикува повече данни за това на колко деца е открит аутизъм и има ли аутизъм при деца, които не са ваксинирани.

 

 

Тригодишна аутистка рисува като Пикасо

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *