ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Червено вино и шоколад спират диабета

Учените са неуморни в откриването на нови природни методи за лечение и спиране на развитието на диабета. Ето какво пише в последния си брой в. „Дейли експрес“ –

shokolad i 4erveno vino

Червеното вино, натуралния шоколад, горските плодове и чаят, са продуктите, които спират диабета, защото съдържат флавоноиди, които въздействат директно върху нивата на инсулина в организма ни.

Английските експерти за доказали, че има пряка зависимост между количеството на приетите флавоноиди и инсулиновата резистентност. Колкото повече флавоноиди приемаме, толкова по-добре се регулира съдържанието на глюкоза в кръвта.

Има и други натурални продукти, които са богати на флавоноиди и това са броколи, лук, ябълки. Консумиреането на тези храни може значително да помогнат за превенцията на заболявания свързани със сърдечната дейност,  затлъстяването и рака.

Твърдението на учените не е поставено без научни доказателства, а се базира на изследване със здрави жени, които са имали показатели, сочещи, че са податливи към развитие на диабет тип 2. Резултатите са били доста обнадеждаващи, като при повечето кръвните проби са показали по-добри показатели след края на експеримента.

Все пак не бива да се забравя, че и шоколадът и червеното вино имат високо калорийно съдържание и не трябва да се прекалява. Ето защо е по-добре да се наблегне на плодовете и зеленчуците, които също не отстъпват по съдържание на полезните флавоноиди.

 

Вие сте диабетик? Заложете на тези плодове! 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *