Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какаото НЕ Е ВРЕДНО за диабетици!

Какаото е оклеветено несправедливо: обикновено този продукт не се препоръчва, ако имате диабет.

kakaoНемски експерти твърдят, че какаото не вреди на болни от диабет, описват от medikforum.ru. За да е полезно обаче то трябва да се приготвя по специален начин. Немската група е провела експерименти с много доброволци и е установила, че подходящата рецепта трябва да съдържа висок процент флавониди. В такъв случай какаото действа на организма по същия начин както физически упражнения, съчетани с медицински препарати за диабетици.

Известно е, че сред слабите места на диабетиците са сърцето и кръвоносните съдове, а флавоноидите са идеално средство за профилактика на дисфункции в сърдечносъдовата система. Оттук – значението на какаовите напитки с флавоноиди!
Американският специалист Умберто Кампиа смята, че немската теория е твърде обещаваща. Най-доброто в случая е, че решението на толкова важен проблем може да се окаже не в кутийката с хапчета – а в чашата с топло какао!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какаото НЕ Е ВРЕДНО за диабетици!

  1. фифи каза:

    Какаото съдържа алкалоида теобромин и винаги е вредно, защото съдържа наркотик, водещ до пристрастяване!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *