ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храните, с които не трябва да започваме деня си

Някои от продуктите, които по принцип са полезни, не трябва да са №1 в храненето ни. На гладно не бива да ядем портокали, домати, банани и още цял куп храни.

zavСпециалистите смятат, че ако започнем деня си със зеленчуци или с плодове, особено с висока захарност, можем да си причиним алергии и гастрит. Доматите например съдържат голямо количество пектин и дъбилни киселини, които образуват стомашни камъни. Бананите биха увеличили опасно количеството на магнезия в тялото ни, а това води до усложнения в сърдечносъдовата система.

Не е добра идея да се започва денят и със сурови зеленчуци – зеле, краставици, чушки, тъй като те биха раздразнили вътрешната обвивка на стомаха.

Дори йогуртът не се усвоява пълноценно, ако стомахът ни е празен. За него е известно, че е най-полезен два часа след хранене или преди сън. Само в тези случаи той наистина подпомага храносмилането, припомнят от topnews.ru.
Не се препоръчват за закуска и студени напитки. Медици съобщават за случаи, при които подобен навик води до разстройство в менструалния цикъл. Ако пък решите да включите в първото си хранене чесън, може да научите какво представляват гастроспазмите.

С консервите и пушените колбаси по принцип трябва да се внимава, а на гладно просто забравете, че може да посегнете към тях.

Може би е банално, но съветът на диетолозите е да “подложите” в празния стомах няколко лъжици овесена каша. Това е класика; полезно, здравословно, ще ви държи ситост за дълго време. Или филийка ръжен хляб със зехтин. Върху такова “канапе” можете да прибавите и останалите продукти, които сте си намислили, без да прекалявате с количеството. Вземете си и топла напитка – чай, кафе, мляко. Пропуснете сладкишите дори когато стомахът ви вече не е празен. Сладостите по принцип не ви вършат приятелска услуга, а на гладно са направо опасни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Храните, с които не трябва да започваме деня си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *