Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сьомга с къдраво зеле заздравява костите

Богатото на калций къдраво зеле заздравява костите, а също е и много вкусна основа за рибните филета.

syomgaПродукти: 

1/4 чаша сок от грейпфрут
По 1/2 супена лъжица горчица и мед
1/4 чаена чаша стрита сушена люта чушка
4 филета сьомга (по 185 г всяко)
750 гр къдраво зеле, с отстранени дебели жилки и накълцани листа
3 супени лъжици зехтин
По 1/2 червена и жълта чушка, почистени от семената и нарязани наситно

Начин на приготвяне:

В достатъчно голяма тава, която да побере рибните филета на един ред, смесете сока от грейпфрут, горчицата, меда и парченцата люта чушка. Прибавете в съда сьомгата, като я потопите в марината и от двете страни. Оставете я в хладилника да постои 30 минути.

Загрейте предварително грила.

В голям съд възварете 2,2 л вода. Прибавете къдравото зеле. След като водата заври отново, гответе 5 минути. Отцедете добре. Изстискайте излишната вода.

Загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън. Добавете червената и жълтата чушка. Запържете за 1 минута. Прибавете къдравото зеле. Запържете леко около 3 минути чушките и зелето, докато станат крехки. Преместете котлона и го поддържайте топъл.

Извадете сьомгата от маринатата. В покрит с фолио съд за печене на грил я поставете върху скарата, като страната с кожата е отдолу. Запазете маринатата.

Печете сьомгата 3 минути на разстояние 10 см от реотана. Сипете отгоре останалата марината. Оставете я на грила 3-4 минути, докато рибата потъмнее и започне да се раздробява на парчета, като се докосне с вилица. Сервирайте сьомгата върху легло от къдраво зеле и чушки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *