Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 решения срещу болезнена менструация

болезнена менструация

1.     Масажи с ароматно масло от естрагон и босилек

В кои случаи?

Когато болките са съпътствани моментно от спазми в корема и чувство за подуване, Ароматните масла могат да облекчат това състояние.

Защо са ефикасни?

В ароматните масла от естрагон и босилек има една съставка – метил кавикол, на която се дължи тяхното противовъзпалително и противоспазматично действие. Масажите с тях помагат и при подуване на корема.

Как да се употребяват?

Разтворете 5 капки от едното или от другото масло (или пък ги смесете) в 1 ч.л. растител­но масло. Нанесете сместа по долната част на корема и я разнесете с кръгови масажни движения с дланите два пъти дневно преди и по време на менструацията. Можете да подсилите ефекта, като използвате грейка за корема след масажа.

 2.      Растителни прогестативни за основно лечение

В кои случаи?

Изразеният предменструален синдром (раздразнителност, болезнени гърди, главоболие) говори за недостиг на прогестерон. В случая е не­обходимо продължително лечение, но не непременно с лекарства, а с две впечатля­ващи с качествата си билки – аврамово дърво (витекс агнус кастус) и шапиче.

Защо са ефикасни?

Тези билки действат като про­гестерон и позволяват възста­новяването на хормоналния баланс. Британско изследване от 2001 година показва, че при 56% от жените, използвали аврамово дърво, симптомите на предменструалния синдром значително са отслабнали.

Как да се употребяват?

Под формата на хапчета или капсули от 300 мг се взимат два пъти дневно – сутрин и вечер, в продължение на 10 до 20 дни (от петия, десетия или петнадесетия ден на цикъла до 24-ия) в зависимост от симптомите.

 

 Какво представлява предменструалният синдром (ПМС)?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *