Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предлагаме ви по естествен начин да победите ПМС!

Изкушаващо е да се затворите далеч, когато предменструалния синдром (ПМС) започне.

Понякога всичко, което искате да направите е да лежите на дивана пред телевизора, да ядете пица и сладолед и да не говорите с никого. Очевидно това не е най-здравословният или ефективен начин да се справите с ПМС и често дори влошава симптомите. Затова прочетете кои са естествените начини да ги преодолеете.

1. Научете да предвиждате кога ще започне

Това отнема малко усилия, но отделете време да научите своя цикъл. Направете си бележник и маркирайте дните, когато започва чувството на спазми, подуването на корема и ставате раздразнителни. След това следете кога започва да тече и колко време трае. След няколко месеца ще забележите детайлите на вашия цикъл и ще бъдете в състояние по-добре да предвидите кога ще започне ПМС.

2. Вземете почивен ден

След като знаете с приблизителна точност в кой ден ще имате най-силен  ПМС, коригирайте графика си. По възможност вземете почивен ден. Ако никога не сте го правили – трябва! Това не е лукс, а предпазливост, още повече вие не сте в кондиция да вършите качествено работата си, независимо каква е тя.

3. Електрически възглавници

Затоплената подложка е най-добрият приятел на жената. Единственото нещо, което трябва да правите у дома, след като сте взели почивен ден, е да сложите електрическата възглавничка на корема или на долната част на гърба. Инвестирайте в електрическа възглавничка, ако нямате такава – тя ще облекчи спазмите, така че можете да пропуснете лечението с лекарства.

4. Яжте по-добре

Храненето може да има изненадващо голям ефект върху тялото ви по време на менструация. Докато имате склонност да пожелавате сладки и мазни храни, заредени с въглехидрати, трябва да се опитвате да се противопоставяте на този импулс и просто да ядете по-добри храни. Подарете си сладко по здравословен начин –  изберете плодове вместо пасти и торти.

5. Билки

Защо не пробвате билки? Можете да намерите билкови смеси за чай, специално произведени за облекчаване ПМС, включително спазми, подуване на корема, депресия, раздразнителност и др. Най-популярните билки за облекчаване на ПМС са Годжи бери – тибетското чудо, Гинко билоба и Вечерна роза.

 

 

Какво (не) можеш да правиш по време на менструация

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *