ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се храним в сезона на вирусите?

Ако вирусите още не са почукали на вратата ви, много скоро това ще се случи. Не е зла прокоба – просто такъв е сезонът! Температурите са ниски, слънцето – малко.

slaninaЯсно е, че трябва да вземем предпазни мерки, припомнят от medikforum.ru. Най-достъпният начин е да се предпазим чрез подходящо хранене. И то така, че да не изгребем докрай и без това плитките си джобове!

На първо място – трябват ни витамини, по-точно С и В12. Съдържат се във всички цитруси. Трябват ни още селен (овесена каша и елда), цинк, мед и магнезий. Цялата тази “Химия” я има в ореховите ядки. Желязото ще си набавяме от месото, а бактерицидните фитонциди – от лука и чесъна.

Има още едно забележително средство: свинската сланина, приготвена с подправки. Някои я харесват с джинджифил и карамфил, други – с лют пипер. Но внимавайте, количеството сланина не бива да превишава парченце, равно на 4 чаени лъжички. Увлечението по този народен деликатес е опасно за холестерина и кръвното!

Ако не обичате сланина, заменете я със студено пресован зехтин. Можете да съчетаете зехтина със същите подправки и да го вземате като лекарство – по чаена лъжичка на ден. Тук рискувате да попаднете на менте, но цената би трябвало да ви ориентира. Ако зехтинът е подозрително евтин и в пластмасова бутилка, със сигурност не е това, което ви трябва!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *