Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Списък на храните, които подмладяват

Учени доказват за пореден път, че храненето помага на хората да изглеждат по-млади. Съществена роля в това играе растителната храна.

100Американски учени съставиха списък на храните, които подготвят един човешки организъм за дълголетие. При съставянето на списъка е отчетено състоянието на клетките – тяхното пълноценно функциониране, скорост на стареене, израстването на нови клетки. Ето го и самия списък: черен шоколад, чай, кафе, ябълки, касис, боровинки, броколи, череши, домати, портокали, пълнозърнест хляб.

Коментирайки списъка специалистите поясняват, че главен критерий при подбора на храните е била антиоксидантната способност на продуктите и наличието в тях на полифеноли. Всички изброени храни могат да съдействат за възстановяването на клетките, подчертават от medikforum.ru.

В същото време учените правят уговорка, че храните на дълголетниците трябва да са част от балансираното меню. Не е разумно да се премине само на растителна храна. Месото, рибата, млякото и зърнените дават на организма ценни хранителни елементи. Плодовете и зеленчуците имат биохимични съставки, които забавят стареенето и удължават живота. Пълноценното хранене с разнообразни продукти обаче е изключително важно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *