Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наблягайте на закуската и не бързайте като луди със ставането

Наблягайте на закуската

Една пълноценна закуска е га­ранция за осигурена енергия до обяд, така че да не прибяг­вате до сладки изкушения към 11 часа. Но има хора, които не са в състояние да погълнат нищо сутрин, преди да отидат на работа.

Какво е решението?

Хранете се по-леко на вечеря – менюто ви може да се състои например от супа, филия хляб и плод или кисело мляко. Така на сутринта ще бъдете доста­тъчно гладни, за да ви се поиска да закусите.

Със ставането от легло­то изпивайте чаша студена вода или плодов сок – това събужда апетита. След това минете през банята, облече­те се и хапнете. Ако сте отде­лили малко време предната вечер да подредите масата, желанието ви ще е още по- голямо.

Закуската трябва да съ­държа хляб, млечен продукт и плод. В някои дни обаче можете да си позволите кроасан или баничка – погъл­натите калории лесно ще изгорите още преди обяд.

Не бързайте като лудиоще със ставането

Понеже забавяте максимално ставането от леглото, после трябва светкавично да се под­готвите за новия работен ден, а с това идва и стресът.

Какво е решението?

Вечер, 30 минути преди ля­гане, включвайте дифузер с ароматни масла в спалнята.

Те ще ви помогнат да се събудите бодри на сутринта.

Сънят се състои от цикли.от 90 минути, които се състоят от бавна фаза на заспиване, дълбок сън и парадоксален сън (когато сънуваме).

Неприятният звън на будилника е още по-стресиращ, когато попадне посред цикъла. Постепенно можете да намерите вашия ритъм, като гледате да си осигурите поне 7 часа сън, но не повече от 9 часа.

Изчакайте няколко минути, преди да станете от леглото. Няма нужда да бързате, ако предната вечер сте приготвили дрехите, които ще облечете, както и нещата, които трябва да вземете. Преди да стъпите на пода, се протегнете и мислете за хубавите моменти, които ви очакват през деня – кафе с някоя приятелка или филм по телевизията вечерта.

За да е по-лесна учебната година

  • Организирайте работното място на детето, така че да има ред, който ще му спести време.
  • Не се бавете със записвани­ята в спортни клубове или музикални и езикови курсове – направете това веднага след като стане ясна сед­мичната учебна програма.
  • Лягането вечер трябва постепенно да става все по-рано, а не изведнъж със започването на училището да определите някакъв задължителен час – през октомври времето все още е хубаво и за децата е при­ятно да прекарват част от вечерта с вас.

 

Излекувайте тялото си с рецепта на професор Мермерски!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *