Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как ни вредят пластмасовите торбички?

Пластмасовите торбички, които използваме за покупките си от магазина, после влизат в употреба за втори, че и за трети път. Малко от нас се замислят – не е ли вредно това?

chantiУчени от Глазгоу са категорични, че повторното използване на торбичките вреди на здравето ни, пишат от medikforum.ru. Особено ако първото зареждане на торбичките е било с месо или зеленчуци. Повечето хора нямат навика да ги перат, ако са решили да си ги оставят за повторна употреба. Логиката е проста: щом те са видимо чисти, значи всъщност са си чисти!

Но съвсем не е така. Невидимите “добавки” правят тези пособия едни от най-мръсните неща, с които си служим. Експертната група събрала образци от няколко големи търговски вериги и ги подложила на щателен анализ. Някои от торбичките били бъкани с патогенни микроби, включително прословутата ешерихия коли! Точно това станало причина пликовете да бъдат квалифицирани като предмети с тежко замърсяване.

В САЩ, по-точно в Сан Франциско супермаркетите солидарно решили да не раздават безплатни опаковъчни торбички и потребителите започнали да ги ползват многократно. Веднага бил отчетен ръст на бактериалните инфекции от хранителни продукти с 25%. Увеличили се и смъртните случаи от хранителни натравяния.

Така че – внимавайте с пластмасовите торбички!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *