Целебни домашни мазила и отвари против псориазис

Тези мазила, подбрани от www.webzdrav.ru, са проверени в практиките на руски народни лечители.

psoriazis-raka* Прясно мляко се загрява, докато се вдигне каймак, и се държи на огъня 3 до 5 минути, без да кипне. След това се прелива в друг съд, а налепът, който се е образувал по стените и по дъното се събира с дървена лъжица. След като изстине, с него се мажат проблемните зони по кожата.

* Отвара от дървесен мъх – една супена лъжица се залива с чаша студена вода и се сварява за 15 минути. Прецжда се и се изпива по лъжица на час, докато свърши. Повтаря се няколко дни.

* Настойка от жълт кантарион. Три супени лъжици накълцана билка се заливат с чаша гореща вода и се оставят да киснат два часа. Настойката се прецежда и от нея се взема три пъти на ден по две супени лъжици.

* Боровинкова отвара – прави се на око, шепа боровинки плод и листа с 2-3 литра вода. Кипва се и се оставя да изстине, след което с водата се правят промивки.

* Чеснова настойка за промивки – счукват се 2-3 скилидки чесън на чаша гореща вода, заливат се и се оставят за един час. С прецедената чеснова вода се накисват тампончета и се промиват внимателно проблемните участъци на кожата.
* Катранена – взема се една тубичка обикновен крем за след бръснене, изтисква се и към масата се добавя една чаена лъжичка катран. Сместа се загрява до 60 градуса, след което се налива в бурканче. От тази смес се взема за болните места два пъти на ден.
* Лечение с кервиз – използват се листата и коренът. Листата и коренът се накълцват и счукват, докато се получи кашичка. Тя се полага върху болното място и се покрива с бинт, държи се така, докато може да се изтърпи. Едновременно с това се прави пресен сок от целина и се пият по две супени лъжици три пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *