Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво представлява клъстер главоболието?

klyster glavobolieto

Това е така наречената клъстерна цефалгия.

 

  • Каква е болката?

Изключително силна до непо­носима, пронизваща. Появява се до 8 пъти на ден, едностран­но в областта на очите, челото или слепоочията, често е съ­проводена със сълзящи очи. Пристъпите се натрупват в определени периоди, по-често през пролетта и есента. Мо­гат да траят от 15 минути до 3 часа. Това е една по-скоро рядка форма на главоболие.

  • От какво се причинява?

Не е изяснена причината. По­знати фактори на отключва­щите дразнения са алкохол и стрес.

  • Какво можете да направите?

Водете си дневник, за да откриете какво причинява главоболието. Понякога това може да е топлината – гореща баня, прекалено топли поме­щения. Препоръчва се спал­нята да е прохладна, защото доста от пристъпите започват нощем. Самолечение не е въз­можно, защото медикаменти­те са с рецепта и трябва да са дозирани индивидуално.

  • Как ще ви помогне лекарят?

За притъпяване на болката мо­гат да се правят инхалации с чист кислород или в ноздрите да се впръсква локален анестетик. При нужда пациентът може сам да си инжектира подкожно предписаното му лекарство.

 

 Как да излекуваме главоболието при напрежение?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *