Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да излекуваме главоболието при напрежение?

За да можем да се борим с болката, трябва да знаем от какъв тип главоболие страдаме. Представяме ви едно от най-разпространените главоболия – Главоболие при напрежение.

 

Каква е болката стягаща до разпъваща, като интензивност – лека до средна, двустранна. Засегнатите имат чувството, че главата им е като в менгеме. Отличава се от мигрената по това, че не се засилва при движение.

От какво се причинява

Причините още не са изясне­ни. Вероятно действат едно­временно вътрешни (промени в системата, преработваща болката) и външни фактори (стягане на мускулатурата, стрес или страх).

 

Какво можете да направите?

Не посягайте веднага към  лекарствата. Често помагат зани­мания със спорт и упражнения за разтягане на чист въздух или нещо за разпускане, например гореща вана. Можете да си сложите топла кърпа на врата или да потапяте крака­та си последователно в топла и студена вода. Ако все пак се налага да вземете лекарство специалистите съветват да опитате първо 1000 мг ацетилсалицилова киселина (аспирин) или 400 мг ибупрофен. Можете да пробвате и комбинация от 250 мг ацетилсалицилова киселина с 200 мг парацетамол и 65 мг кофеин. При продължително или често появяващо се главоболие, не се лекувайте сами, защото има опасност от развиване на зависимост към лекарствата. Идете на лекар.

 

Как ще ви помогне лекарят?

В зависимост от причините, може да ви препоръча упраж­нения за отпускане или акупунктура. Ако главоболието е хронично (повече от 14 дни месечно), лекарят може да ви предпише болкоуспокояващи и антидепресанти, които също помагат.

 

5 техники за моментално премахване на стреса!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *