Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 техники за моментално премахване на стреса!

Предстои ви да направите важна презентация или отивате на интервю – ето няколко техники, за да се справите със стреса в такива ситуации.

Раздвижете раменете

Стресът, причинен от безпокойство, чувство на неудовлетвореност или тревога, най-често се отразява на тялото в раменете и врата. Мускулите са напрегнати и имате главоболие. Направете упражнение за подобряване на кръвообращението в областта на шията и раменете. Движете раменете си – първо бързо, след това по-бавно. Повторете упражнението няколко пъти, докато почувствате отпускане на мускулите.

Изпънете тялото си

Както при раздвижване на раменете освобождаването на напрежението в цялото тяло става със следното упражнение. Изправете се и вдигнете ръцете над главата си. Задръжте дъха си, докато изпъвате ръцете към тавана. Отпуснете ръцете и издишайте. Направете това упражнение само два пъти и ще усетите как спада напрежението.

Втълпете си положителна фраза

Затворете очи, направете няколко дълбоки вдишвания и повтаряйте избрана от вас фраза, например „Чувствам се спокоен и отпуснат” или „Аз мога да го направя”. Издишайте и кажете фразата отново. Тази техника се използва много често от спортистите преди големи състезания и е ефективно лечение против стрес.

Направете масаж на краката

Бедните крака носят тежестта ви всеки ден. Нежното им масажиране ще помогне да облекчите напрежението. Свалете си обувките и чорапите и поставете малка тенис топка под единия крак. Търкаляйте топката, като внимавате да преминете през цялото стъпало. Правете това три минути и повторете с другия крак.

Направете разходка

В разгара на хаоса да направите една пет минутна разходка е бърз и лесен начин да махнете от главата си проблемите от офиса или дома. Това ще ви отдалечи физически и психически от стресовите ситуации. След като се върнете освежени ще сте готови за действие.

 

 

Йога път към хармонията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *