Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува главоболие от синдром на хроничната умора?

Главоболието е един от основните симптоми на синдрома на хроничната умора (СХУ).

Част 1

Повечето хора описват главоболието от СХУ като по-различно усещане от това, което са имали преди или като мигрена. Поради това лечението му трябва да включва общо прилагани методи и специализирани процедури.

  1. Говорете с вашия лекар за главоболията, които имате. В зависимост от честотата и тежестта на главоболията ви, той може да предпише лекарства и аналгетични успокоителни. Видът на лечението зависи от това и дори ако главоболията ви не са тежки, пак споделете с личния си терапевт как трябва да се отнасяте към тях.
  2. Вземете лекарства против болка. За някои главоболия традиционните болкоуспокояващи могат да свършат работа. Имайте предвид и възможните странични ефекти на продължителната употреба на тези медикаменти и се запознайте с всички потенциални лекарствени взаимодействия.
  3. Намалете стреса в живота си. Стресът може да влоши симптомите на хроничната умора, включително главоболието. Грижете се добре за себе си, като си осигурявате достатъчно сън, хранене и спокойствие.
  4. Практикувайте медитация и йога упражнения за врата и раменете. Трябва да работите за добра стойка на тялото си, за да укрепите мускулите.
  5. Опитайте природни методи за облекчаване на главоболието ви.  Поставете влажна кърпа на челото си и намерете спокойно място за почивка.

Главоболието най-често е предизвикано от липса на вода в организма. Преди да предприемете каквито и да е лечебни методи – уверете се, че пиете достатъчно вода.

Освен липсата на вода в организма ви може да липсват и достатъчно витамини и минерали. Всички витамини В-комплекс помагат срещу стрес и предотвратяват главоболие, вследствие напрежение.

 

 

Бързо облекчаване на главоболието с ефикасни домашни средства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *