ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разберете дали имате синдром на хроничната умора?

Синдромът на хроничната умора (СХУ) обикновено е трудно да се диагностицира. 

Много тежки заболявания имат същите симптоми, както при СХУ. Човек със синдром на хроничната умора чувства дълбоко изтощение все едно не е спал отдавна. Тази тежка умора прави извършването на прости, ежедневни задачи като херкулесовски подвиг. Нещо елементарно като обличане, хранене или една баня ви се струва адски трудно.

Това заболяване може да дойде внезапно или да се изгради с течение на времето. Никой не знае със сигурност от какво се причинява СХУ, но дисбалансът в имунната система може да бъде ключов фактор. Има няколко симптома, които трябва да знаете:

Постоянно изтощение. Вие си почивате и спите достатъчно, но не можете да се отърсите от чувство на умора, която е завладяла тялото ви. Това е може би най-честият симптом на СХУ и често ограбва способността на болния за концентрация или за активна физическа или психическа дейност.

Главоболие. Главоболието е доста често срещано, така че как да разберете дали има нещо общо със СХУ. Често пациентите описват главоболието като вид, който те никога преди не са имали.

Слабост и болки в ставите. Мускулните и ставни болки се появяват в различни части на тялото. Лимфните възли около врата или под мишниците могат да станат подути и болезнени.

Грипоподобни симптоми. Много хора с диагноза СХУ споделят, че тя започва все едно имат грип. Лепкави ръце и крака, учестено дишане и сърдечна дейност, както и енергична болка в гърдите също са симптоми на тази болест.

Загуба на паметта. Това е често срещано при пациенти със СХУ и може да повлияе на живота по различни начин. Този конкретен симптом идва и си отива, а болестта продължава и процъфтява в тялото ви.

Синдромът на хроничната умора е истинска болест. Много хора не я приемат като легитимно заболяване. Вашият лекар обаче ще ви кажа, че тя е много реално и вредно заболяване, което трябва да се лекува. Много учени и лекари смятат, че това заболяване атакува организма, когато е с намален имунитет, поради което е важно да предприемете съответно лечение. За профилактика – поддържайте организма си здрав и силен.

Прочетете как да лекувате главоболие, причинено от синдром на хронична умора (част 2)

 

 

Виж на какво се дължи хроничната умора! Спри я!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *