Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как лошите миризми увреждат здравето ни!

Нашето обоняние непрекъснато улавя най-различни миризми, някои приятни – други съвсем не.

loshata-telesnata-mirizma-Медиците са на мнение, че хората недооценяват влиянието на лошите миризми върху самочувствието. Но от вонята страда не само обонянието ни, обясняват от medikforum.ru.

Би било странно да се правим, че това няма значение, коментират учени от университета в Нотингам, Великобритания. Според тях с неприятните миризми може да са свързани такива негативни отклонения в работата на организма, като физическите признаци на постоянна умора, болки в гърдите и в кръста.

Британският екип организирал експеримент, в който се включили 194 човека. Всички доброволци си водели дневник, където записвали физическото си състояние в даден момент и паралелно – звуците и миризмите, които чували или усещали в същото време. На доброволците им се наложило да подушат 70 различни миризми, някои от които доста специфични. Най-разпространените сред тях били миризми на храни, на различни бои, химикали и кафе.

Експериментът еднозначно показал, че лошата миризма усилва симптомите на различни физически разстройства, а в някои случаи дори провокира проявата на подобни отклонения от нормалното здраве.

Но след като имаме това знание – как можем да се възползваме от него? Работата е там, че в повечето случаи ние не можем да изберем миризмата, която ще ни връхлети. Единственият начин да се спасим остава…бягството!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *