ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Коварните свойства на желязото и медта

Майките, които се грижат децата им да ядат достатъчно храни с желязо –постъпват съвършено правилно. В младостта е много важно да се приемат достатъчно от важните микроелементи, описват от medikforum.ru. Но това, което помага на младите – за възрастните може да се окаже вредно.

stariВ детството и младостта дефицитът на желязо и мед създава проблеми с кожата, работата на сърцето и черния дроб. Развива се анемия, безплодие. Ето защо е важно за организма на децата и подрастващите, на жените и мъжете в първата половина от живота им да получават тези вещества в пълен обем.

Изследване на екип от Мичиганския университет междувременно откри, че с възрастта потребностите ни от мед и желязо рязко намаляват. Така изследователите достигнали до извода, че хората на възраст след 50-те трябва да ядат по-малко червено месо, фасул и ябълки, които бързо потъмняват при срязване. Такива продукти съдържат твърде много микроелементи, които не са необходими на съответния човек. В същото време е добре да се приемат повече зелен чай, овесена каша, чесън, орехи и семена. Всички те са в състояние да неутрализират излишъка от микроелементи.

Пренасищането с желязо и мед в третата възраст например ускорява процеса на стареене, провокирайки типичните за тази възрастова група заболявания – Алцхаймер, Паркинсон, хипертония, диабет и т. н.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *