Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимавайте за сърцето, когато си лекувате зъбите!

Преди да идете при стоматолога, не е зле да проверите състоянието на сърцето си. Според британски учени поставянето на една невинна пломба може да ускори проявата на инсулт или инфаркт.

scared-of-dentist-620x300Връзката между стоматологичното лечение и състоянието на сърцето е била проучена от сътрудници на Кралския колеж в Лондон, описват от medikforum.ru. Това изобщо не означава да зарежете и мисълта за зъболекаря – но той трябва да е наясно когато идете при него, какви здравословни проблеми със сърцето имате.

Учените уверяват, че сърцето остава уязвимо цял месец след като сте били при стоматолога. През този период терапевтите съветват да се избягват всякакви сериозни физически натоварвания, вълнения, злоупотреби с алкохол. Внимателното отношение ще помогне на сърдечно-съдовата система да се стабилизира отново.

Към сложните и потенциално опасни процедури изследователите препоръчват да се отнесат всички манипулации, по-сложни от поставянето на малка пломба. Особено рискови са хирургическите интервенции в устната кухина. Именно при тях е най-голяма вероятността да се получи инсулт или инфаркт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *