ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет условия за здрави зъби и венци

Възпалението на венците – пародонтит, измъчва всеки четвирти – пети човек. Това тревожи не само стоматолозите, но и кардиолозите.

zubНякои видове бактерии се разпространяват от устната кухина по кръвоносните съдове и поразяват сърцето. Получава се миокардит, коментират в kp.ru. Миокардитът е възпаление на сърдечния мускул.

Пътят към здрави съдове и сърце минава през зъболекарския кабинет, където и без причина трябва да се появяваме поне веднъж на 6 месеца. Всеки ден пък трябва да изпълняваме пет условия, ако искаме да съхраним здравето си. Ето ги:

* Ограничете консумацията на бисквити, бял хляб и сладости – те ускоряват натрупването на зъбен камък, в който намират благоприятна среда за размножаване редица болестотворни бактерии.

* Откажете се от навика постоянно да чоплите ядки и семки – малки частички от тях се забиват в джобчетата на венците и причиняват възпалителни процеси. Същата беля причиняват и семките на някои любими плодове – ягоди, малини. Затова след консумацията на подобни храни трябва по най-бързия начин да изплакнем устата и да измием зъбите.
* Модерните крем-супи, терини и суфлета лишават зъбите ни от естествената им функция – да дъвчат твърда материя. Дъвченето на твърда храна е много важно – така се създават условия за отделяне на достатъчно слюнка, чрез която започва преработката на поетата храна. Слюнката освен това изчиства устната кухина. Постарайте се да спазвате правилото – всеки ден да изяждате една ябълка и един суров морков. Ползата е двойна: гимнастика за зъбите и похапване без опасения от много калории.
* При почистването на зъбите трябва да се прави масаж на венците. Това подобрява кръвообращението и храненето на венците, укрепва ги. Има специални четки за зъби с масажна повърхност върху обратната страна – опитайте една от тях!
* И най-малкото одраскване на венец може да доведе до сериозни инфекции. Затова е добре профилактично да се прави гаргара, като се използват билкови добавки – кора от дъб, лайка, мента, арника.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *