Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрете зъбобол веднага?

Инфекция на зъба и кариес могат да предизвикат зъбобол. Докато посетите зъболекар, който ще открие причината за болката, можете да направите няколко техники, които да я облекчат.

  1. Почистете добре зъбите както с четка, така и с конец между тях, защото може да е останала храна. След това вземете един аспирин, разтворете го в устата си и жабуркайте с вода.
  2. Поставете антисептик, който е подходящ за уста (например Антисептик за кожа Octenisept) върху памучен тампон и намажете раздразнения зъб.
  3. Използвайте лед – поставете го върху бузата на място, което е най-близо до зъбобола за 15 минути. Правете това 4 пъти на ден.
  4. Изплакнете устата си с разтвор – 1 чаша топла вода с 2 супени лъжици сол. Жабуркайте 10 секунди и изплюйте, след това следващата порция и така докато изчерпите разтвора.
  5. Направете смес от карамфилово масло и вода. Напоете памук и поставете на болния зъб и венеца. Оставете да подейства най-малко 5 минути. Можете да дъвчете няколко сушени пръчици карамфил – той има естествен обезболяващ ефект.
  6. Ако нищо от казаното до тук не помага, опитайте да дъвчете кромид лук. Той има антибактериални свойства и може да облекчи зъбобола. Ако не сте в състояние да дъвчете, изцедете сок от лука, като първо го настържете. След това напоете памучен тампон и го поставете на болния зъб.
  7. Направете изплакване на зъба с алкохол – силна ракия или водка. Наклонете главата си, така че глътката алкохол да действа директно върху зъба. По този начин зъбът ви изтръпва и временно се потушава болката.
  8. Купете си обезболяващ гел за зъби от аптеката. Изпийте обезболяващо лекарство. Най-ефикасното известно лекарство против зъбобол, което има на нашия пазар и не е скъпо е  Енетра.

Имайте предвид, че всички изброени средства няма да излекуват зъба ви. Трябва да отидете на зъболекар, който ще ви направи пломба. Другата алтернатива е да пиете или мажете с обезболяващи средства, да оставите зъба ви да се разруши сам с времето и в някой прекрасен ден все пак ще отидете на зъболекар, за да извади остатъците от него.

 

 

Няколко трика за предпазване от стоматологични проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да спрете зъбобол веднага?

  1. Д-р Бойко КОЕВ каза:

    На никого не го пожелавам, но на всеки може да се случи! Така, че не е зле за имате известна обща култура!?
    НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА ЗЪБОБОЛА
    Боляло ли ви е зъб? Който е изпитвал тази болка, ще потвърди, че тя е ужасна!? Медицинската наука описва болката, която може човек да изпита от един ПУЛПИТ (възпаление на зъбната пулпа или както е по-известно – нерв), като най-силната болка от заболяване! Тя е непоносима и подлудяваща! В денталната медицина има два случая със силна болка. Това са случаите на ОСТЪР ПУЛПИТ и ОСТЪР ПЕРИОДОНТИТ.
    ОСТЪР ПУЛПИТ – първоначално болката започва при хранене, от студено и по-късно от топло, като не престава при прекратявате на дразненето. След това тя се проявява самопроизволно, със скъсяващи се безболезнени периоди. Силата и нараства до непоносимост!
    ОСТЪР ПЕРИОДОНТИТ – той се появява като усложнение на пулпита! След известен светъл период от порядъка на дни, започваме да чувстваме зъбът по-висок. При притискането му болката се успокоява. Постепенно чувствителността се засилва! Възможно е студената вода да усилва болката, а топлата – да я усилва! В един момент зъбът става болезнен при докосване. Възможно е общо неразположение, безпокойство и повишена температура. Ако не вземем мерки следва абсцес (подуване), който застрашава здравето и дори живота!
    Какво да правим? Приемането на медикаменти вършат малко работа при пулпита! Още по безсилни са народните методи! Единствено възможното действие е да потърсим стоматологична помощ! Стоматологът ще отвори зъба и ще постави лекарство, което ще успокои болката. Възможно е и под упойка да извади възпалената пулпа (нерв). При периодонтита е добре да направите същото, защото следват опасни усложнения! Зъбът също трябва да се отвори, за да се дренират образувалите се там ексудат и газове.ЗАПОМНЕТЕ: Своевременното лечение, ще ви спаси от тези болки и усложнения!
    Д-р Коев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *