Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Facebook убива щастието

Щастието е, когато те разбират

 

facebook щастие

Тази фраза от стар филм е станала класическа за определение на най-желаното чувство. Хората винаги са търсели разбиране в общуването си, в това число и напоследък – в социалните мрежи. Общуването с целия свят чрез Facebook създава на 500 милиона души усещането, че са във връзка със стотици „приятели“.

Но се оказва, че това виртуално общуване не прави потребителите щастливи. До този извод стигнали учени от Университета в Мичиган (САЩ). Изследователите уверяват, че вместо удовлетворение нуждата на човека от общуване в социалната мрежа Facebook засилва чувството на незадоволеност от живота и води до депресия.

Психолозите уверяват, че хората не могат да са доволни от живота, ако им се налага да поддържат стотици виртуални контакти. Те установили, че колкото по-дълго човек прекарва в мрежата, толкова по-зле се чувства и толкова по-силно се снижава нивото на неговото удовлетворение от собствения му живот. Докато прякото общуване, макар и не с най-приятни събеседници, не носи толкова явни негативни последствия.

Други изследвания, проведени в Испания, също показали, че колкото повече „приятели“ има човек в социалните мрежи, толкова е по-нещастен. Една от причините е, че социалните мрежи предоставят прекалено положителна версия на живота на другите хора, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *