Народни средства за здрави нокти

Здравите, поддържани нокти са мечта на всяка жена. Малко обаче са онези, които наистина успяват да им отделят време. Проблемът не е в това – дали ще имате време да ги изпилите и лакирате (така могат да се прикрият дефекти и несъвършенства).

neilsПроблемът е ноктите да са свидетелство, че имате здрав организъм!

Има много народни средства, които могат да ви помогнат да ги поддържате без особени усилия и разходи, препоръчват от emedea.ru. Най-често това са хранителни продукти, които са под ръка във всяка кухня. Не си мислете, че купеният крем или помада е нещо по-добро от онова, което сами можете да си направите!

* Най-простото: маска от картоф и зеле. Вземаме един голям лист от бяло зеле и един суров картоф. Двете съставки се измиват хубаво и се смилат заедно в блендер. Към смляната маса се добавя една супена лъжица сметана. Получава се маска, която се нанася върху ноктите и крайчетата на пръстите и се държи 20-30 минути. Почиства се с мек тампон и пръстите се измиват с хладка вода.

* По същия начин се полага маска от зехтин. Тя се прави от 5 супени лъжици зехтин, 5-6 капки лмонов сок и 2-3 капки йод. Зехтинът се загрява на водна баня и когато се затопли, към него се прибавят лимоновият сок и йодът. Държим потопени върховете на пръстите си в тази смес 15 минути, след което ги измиваме с топла вода и сапун.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *