Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Веганска диета за болни стави

Болестите на ставите се поддават на лечение чрез веганска диета – при това не е нужно да се отказваме завинаги от животинските продукти!

veganiДостатъчно е да станем вегани за два дни в седмицата, за да облекчим болките си, съветват от medikforum.ru. За много от нас идеята никога да не хапваме пържолка или кюфте е кошмарна. Вижда се обаче, че все повече известни хора – звезди от киното или спорта, минават на веганска диета в името на здравето. Оказва се, че състезателите от високия спорт много по-лесно се възстановяват след изтощение или травми, ако се хранят без месо. Същото е установено и за случаите, когато трябва да се провежда възстановителна програма след операции на ставите.

Тенисистката Винъс Уилямс например признава, че здравето й се е подобрило, след като е станала веган. Тя страда от синдрома на Шагрен – автоимунно заболяване, което засяга съединителните тъкани. Когато се отказала от месото, звездата веднага почувствала облекчение от болките и отоците в ставите.

Много експерти са на мнение, че някои хранителни вещества можем да получим единствено от месото. Резкият преход към вегетарианство или веганска диета носи негативи за здравето – например възможно е да причини безплодие. Какво е решението в такъв случай? Ето добър отговор: да станем вегани само за по ден-два в седмицата.

Специалисти от Британската диетическа асоциация предлагат именно този вариант. Да се яде месо всеки ден не е разумно заради наситените мазнини, които оказват негативно въздействие върху здравето. Добавката от фибри от плодовете и зеленчуците във веганските дни ще помогне да се преодолеят подобни негативи. Разнообразното хранене може да се окаже ключ към стабилното здраве – затова не е разумно да зацикляме само върху определен тип хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *