Ето защо имаме болки в гърба!

Домакините, които прекарват много време прави в кухнята, както и хората, чиято професия е свързана с продължително стоене на крака, рискуват здравето си и се измъчват от болки в гърба.

bolki-v-krastaКанадски учени твърдят, че дори краткото време, прекарано на крак, може да стане причина за сериозни проблеми с гърба и кръста, пишат от medikforum.ru.

Болките в гърба и кръста стават истински бич за съвременното човечество. Канадците са правили експерименти, за да си изяснят в каква позиция на тялото вероятността от мъчителните болки е най-голяма. Оказва се, че безопасният престой прав е не повече от 25 минути! След това гръбначният стълб в зоната от кръста надолу се оказва податлив на компресията и болката може да се отключи всеки момент.

Дори само половин час престой прав дневно е толкова натоварващо за гръбнака, че е възможно да се стигне до болестни състояния. Натоварването напряга мускулите и връзките и се появяват болки в гърба и кръста и разширени вени.
Медиците съветват онези, които поради естеството на професията си прекарват много време прави, да се стараят да променят позата. След 15-та минута прав настъпва влошаване на кръвообращението.
Сериозни проблеми има и ако прекарваме дълги часове в седнала позиция: доказано е, че безопасното пребиваване върху стола е не повече от 6% от цялото работно време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *