Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правилно ли ядем плодовете и зеленчуците?

Няма по-богат на плодове и зеленчуци сезон от есента! При това – слънчеви плодове и зеленчуци, с истински вкус, а не восъчни създания от оранжериите!

vinogradТрадицията и медицината тук са единодушни: хапвайте ги колкото можете, но все пак се поинтересувайте как точно да става това, за да има най-голяма полза за здравето ви.

Възрастният потребител би трябвало да приема всеки ден по 3 порции зеленчуци и 2 порции плодове. Една порция е около 100 грама. Най-добре е да се похапват сурови, стига да не става дума например за картофи.
Ако имате проблеми със стомашно-чревния тракт, трябва да си изберете такава растителна храна, която ще го щади. Но и напълно здравият човек трябва да спазва някакъв ред в консумацията на тези продукти, предупреждават от medikforum.ru.

Всеки ден могат да бъдат на трапезата ви сурови зелето, краставиците, доматите, чушките и листните зеленчуци. Тиквичките, морковите и цвеклото обикновено се готвят или поднасят с различни дресинги, така че допълнителните екстри следва да се отчитат, особено ако сте на диета.

Картофите не са подходящи за всекидневна употреба – опасно е за фигурата. А и когато решите да похапнете от тях, най-безобиден вариант си остават варените с кожата грудки. Този начин на термична обработка в най-малка степен разгражда полезните вещества в картофите.

Плодове и зеленчуци могат да се ядат практически през целия ден. Ако са сготвени обаче – картофи, тиквички – по-добре да приключвате с тях до обяд. Приемът на плодове пък е хубаво да не става по-късно от 16 часа, особено ако те са с по-високо захарно съдържание като гроздето и прасковите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *