Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекувай депресията с плодове и зеленчуци!

Прекаляването с фаст фууд и сладкиши може да ви докара тежка депресия. За да не ви сполети това, наблягайте на плодовете и зеленчуците!

plodove-i-zelenchuciПлодово-зеленчуковото меню помага срещу депресии, твърдят учени от Финландия. Те са направили своя извод, след като изследвали 2000 мъже на средна възраст. Достатъчно е да смъкнете няколко килограма и да увеличите количеството на плодовете и зеленчуците, за да преодолеете тези тежки състояния, отбелязват от medikforum.ru.

Нашето изследване подкрепя хипотезата, че здравословното хранене не само лекува депресията, но може и да я предотврати – така обобщава наблюденията диетоложката Ану Руусунен. Тя подчертава, че хората, които често изпадат в депресивни състояния, обикновено са редовни потребители на фаст фууд. Хората с тяга към плодове, зеленчуци, зърнени храни, риба, птици и нискомаслени сирена – много рядко изпитват симптомите на психическите разстройства.

Научният екип следил здравето на своите 2000 доброволци в продължение на 13 години. През това време много от мъжете се сблъскали с тежки депресии и още повече преминали през т.н. криза на средната възраст. При анализите били отчетени всички рискови фактори, включително социално положение, материален статус, хронични заболявания, дори семейната обстановка.

Колкото по-често мъжете похапвали кренвирши, преработено месо, подсладени напитки, десерти и закуски, пържени картофи – толкова по-сигурно било, че ще стигнат до депресиите. Чаят и кафето практически не оказвали влияние върху риска от депресии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *