ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Китайската медицина съветва – не потискайте чувствата си!

До какво води неумението да изразяваме емоциите си

 

емоция

Според източната медицина много често конфликтността и стеснителността имат едни и същи източници и последствия. Хората, които не са в състояние да изразяват чувствата си, изпадат в крайности като агресия или сдържаност. Освен това тези два емоционални полюса често се допълват, тъй като в живота ни обикновено присъстват хора, които балансират чувствата ни.

Например ако за вас е привично да таите гнева в себе си, вакумът ще бъде запълнен от партньора ви, който ще е експресивен. И агресията, и прекомерната срамежливост са само екран, зад който крием истинските си чувства – защото се боим от тях и не умеем да ги изразяваме. Само когато човек овладее навика да изразява емоциите си, той може да стане уверен в себе си и тогава необходимостта от конфликти и бягство от проблемите отпада от само себе си. Обратно, преносът на негативните усещания навътре води до понижено самочувствие, здравословни проблеми, депресия, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *