Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета за предпазване от рак

dieta protiv rak_

Променете съдбата си още днес, като включите в менюто си тези храни – доказано е, че намаляват риска от развитие на злокачествени заболявания.

 

Вероятно ви звучи крайно, но със сигурност можем да предотвратим канцерогенните болести – казва д-р Маргрет Куомо от САЩ, автор на кни­гата „Свят без рак“. – И един ден ще ги лекуваме напълно успешно.“

 

Наред с експертите обаче, всеки от нас може да допри­несе за по-бързия резултат в предпазването от болестта и да помогне на себе си и на семейството си, като промени храненето и околната среда в своя малък свят, дома си. Затлъстяването, нездраво­словните продукти във все­кидневното меню, обездви­жването са причини за една трета от случаите с фатален край на болни от рак в САЩ, показва статистиката. Затова ви предлагаме някои съвети за промяна в менюто и стила на живот.

 

Следвайте противораков режим на хранене:

  1. Използвайте биопродукти.

Доказано е, че оп­ределени пестициди, които се употребяват в селското стопанство, са свързани с най-малко девет вида рак. Купувайте храни със серти­фикат за биопродукт.

  1. Яжте зеленчуци и плодове всеки ден.

Нека в чинията ви има богато разнообразие на видове и цветове – кръс­тоцветните като брюкселско зеле, броколи и зеле, червените като доматите, чушките и ябълките, тъмнозелените листни зеленчуци като спанака са сред най-силните противоракови продукти.

  1. Добавете фибри към днев­ното си меню.

Ако приема­те по 10 г влакнини всеки ден, рискът от рак на дебелото черво намалява с 10%, показ­ват медицински наблюдения. Специалистите препоръчват да включите още по-голямо количество фибри – 25 г, в дневното си меню. Богати доставчици на влакнини са пълнозърнестите продукти, плодовете и зеленчуците.

  1. Хапвайте повече риба.

Предпочитайте риби с ниско съдържание на наситени мазнини и високо съдържание на Омега-3 мастни киселини като сьомга, скумрия, пъстър­ва и сардина. Те намаляват възпалителните процеси в организма, които имат връзка с отключването на злокачест­вени болести.

  1. Пийте зелен чай.

Съдържа катехини, антиоксиданти от клас полифеноли, които предпазват клетките от увреждания на ДНК, подсил­ват имунната система и активират ензимите, които „обуздават“ туморите.

  1. Доставяйте си достатъчно витамин D.

По- високите нива в кръвта от този витамин се свързват с по-ниска заболеваемост от рак на дебелото черво, млечните жлези, яйчниците, простатата и панкреаса. Поговорете с личния си лекар за изследване на кръвта за количеството витамин D и за прием на добавки с този елемент при необходимост.

  1. Овкусявайте храната си с куркума.

Тази индийска подправка има доказани про­тивовъзпалителни свойства и помага в борбата с рака.

  1. Избягвайте червено месо.

Говеждото, свин­ското и агнешкото са свър­зани с развитието на някои видове рак – на дебелото черво, простатната жлеза, панкреаса и бъбреците.

  1. Ограничете алкохола.

Той е рисков фактор за рак на устната кухина, хранопровода, черния дроб, млечната жлеза и вероятно на панкреаса. За жените се препоръчва не повече от едно питие на ден (25 мл твърд алкохол), за мъжете – най-много две (50 мл).

  1. Не употребявайте трансмазнини.

Те се съдържат в маргарина, пър­жените и печените в много мазнина храни и повишават риска от тумори на проста­тата и гърдата.

 

 Запарка от китайски зелен чай предпазва от рак

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *