Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви храни да ядете и какви не, ако сте предразположени към рак на гърдата?

  • Мазнини. Учените предполагат, че опре­делени видове мазнини повишават нивата на естрогена, което, от своя страна, увеличава риска от рак на гърдата. Стремете се да избягвате храни с висо­ко съдържание на наситени мазнини и предпочитайте ненаситените като зехтина, рапичното олио и омега-3 мастните киселини, съдържащи се в сьомгата, сар­дините и херингата. Стойте далеч от трансмазнините, които влизат в състава на маргарина, пакетираните пе­чени продукти и снаксовете (в съдържанието на продук­та са отбелязани като „частично хидрогенирани масла“). Въпреки че едно изследване отчасти показа, че полиненаситените мазнини увеличават риска от рак, това не беше доказано повторно.
  • Влакнини. Те се свързват с излишния естроген и го изхвърлят чрез стомашно-чревния тракт. Ценни източ­ници са варивата, кафявият ориз, пълнозърнестите про­дукти, както и много плодове и зеленчуци.
  • Консумирайте много плодове и зеленчуци. И по- специално – кръстоцветни като броколи, зеле й карфи­ол, които предизвикват отделянето на ензими с изразе­но противораково действие.
  • Соя. Изофлавоните в соята са слаби естрогеноподобни вещества, които потискат действието на естрогена в организма, който е вероятен причинител на рака на гър­дата. Включвайте соеви продукти в рецептите, добавяй­те тофу към супите или основните ястия и пийте соево мляко, което е за предпочитане пред добавките със соя, тъй като учените не са сигурни дали големите коли­чества са полезни или опасни.
  • Избягвайте консервантите и други опасни веще­ства. Ако е възможно, купувайте органични месни и млечни продукти без съдържание на хормони. Винаги измивайте добре пресните плодове и зеленчуци и ако е възможно, белете кората им, защото там се съдържат вредните пестициди.

 

Може ли ракът на гърдата да се открие по-рано?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *