Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може би имате пристрастяване към компютъра?

Прочетете тези признаци и ще разберете дали е така.

Пристрастяването към компютъра е сравнително нов проблем, но това сериозно нарушава нормалния живот на човека, който е пристрастен. Тези симптоми може да обхващат и колегите, членовете на семейството и приятелите на засегнатото лице. Пристрастяването към компютъра трябва да бъде забелязано чрез внимателен преглед на симптомите преди лекарят да започне подходящ режим за лечение.

Първият признак за пристрастяване към компютъра е изолацията от социален живот. Някои хора имат чувството, че са отлъчени от обществото, което ги заобикаля поради различни причини: болест, срамежливост, трудно комуникиране и др.п. Тези хора не прекарват времето си с приятели и близки, а седят с часове пред компютъра. С течение на времето те губят връзка със заобикалящата ги среда и все повече сърфират в интернет или играят компютърни игри.

Хората, които се пристрастяват към компютъра имат нисък самоконтрол. Губят представа за времето, когато прекарват часове наред пред компютъра си и не могат да свършат никаква странична работа.

Както и при другите зависимости и пристрастявания, човекът, който е пристрастен към компютъра спира да се грижи за себе си, като пренебрегва личната си хигиена, храни се нередовно и най-вече има проблеми със съня.

Времето, през което лицето няма достъп до компютър често води до сериозни промени в настроението му и раздразнителност. Пристрастяването става очевидно, тъй като признаците на щастие и радост се връщат веднага след като достъпът до компютъра е възстановен.

За пристрастяването към компютъра (или интернет, компютърни игри, фейсбук и др.п.) няма специфично лечение. Прилагат се същите методи, както при другите психологически зависимости. Последните теории в тази област изказват мнение, че интернет или компютърната зависимост е само проводник на проблемите на хората, които са били в латентно състояние . Според тях интернет е убежище за хора, които имат проблеми със социализацията или депресията. Затова и лечението трябва да се провежда индивидуално за всеки човек, като отчита обстоятелствата, типични за него.

 

 

Жените пълнеят в офиса!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *