Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бирата – полезна или вредна?

Бирата – тази най-предпочитана през лятото напитка, е приятна и освежаваща профилактична мярка срещу сърдечносъдови заболявания

 

бираЗдравословният ефект се дължи на съдържанието на витамините В6, В9 и В12, които понижават концентрацията на рисковата за инфаркт и инсулт аминокиселина хомоцистеин. Специалисти от италианската Фондация за медицински изследвания наскоро доказаха, че 1-2 чаши бира дневно понижават с 31 % риска от сърдечносъдови заболявания. Техните проучвания показват, че честотата на коронарната болест на сърцето е по-малка сред умерените консуматори на бира, при които е по-нисък и рискът от летален изход от сърдечното заболяване в сравнение със злоупотребяващите и въздържателите. Експертите обаче предупреждават, че високите нива на аминокиселината хомоцистеин могат да увредят кръвоносните съдове, с което се повишава опасността от инфаркт и инсулт.

Друго проучване, публикувано в международно издание захимически изследвания доказва, че бирата предотвратява възникването на инфекции. Това се дължи на съдържащото се в хмела съединение хумулон. При редовна консумация на бира полезното вещество се натрупва и пази от възпалителни процеси в организма. Освен това хумулонът помага и за редуцирането на излишните килограми.

Има доказателства, че бирата може да понижи риска и от развитие на диабет. Напитката се препоръчва също при камъни в бъбреците – установено е (макар да не е ясен точният механизъм на действие), че рискът от бъбречнокаменна болест намалява с 40% при мъжете, които предпочитат бирата пред твърдия алкохол. И на по-възрастните хора пивото влияе благотворно – според изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, 6 чаши бира седмично подобряват мозъчната дейност и пазят от деменция мъже и жени над 65 години.

Макар и нискоалкохолна, бирата е сериозен доставчик на калории – в 300 мл се съдържат 150 калории. Господа, вземете пример от дамите – те предпочитат светлите бири, които имат около два пъти по-малко калории, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *