Диети с мед топят три кила седмично

Медената диета по принцип се препоръчва на онези, които не могат да изкарат и един ден без нещо сладко. Ако стриктно се спазват правилата поне две седмици, теглото може да се редуцира с 6 килограма.

medМедът съдържа цяла аптека – вешества, които подпомагат работата на сърдечно-съдовата и нервната система Ако нямате алергия към меда, можете да си организирате една профилактична програма с медена напитка като начало, обясняват от medikforum.ru. Полезната доза мед всеки ден е 2-3 чаени лъжички.

Един вариант на медена диета: разчита се на медена напитка, която приемаме на гладно. Пием два пъти на ден: два часа преди закуска сутрин, два часа преди сън вечер. Вечерният прием трябва да бъде най-малко два часа след вечеря. В рамките на деня е добре да се ограничим в 1200 калории – като наблегнем на белтъчините, например постно месо, риба, птиче месо, плодове и зеленчуци. Медената напитка се прави с чаша топла вода и супена лъжица мед.

Типичната медена диета изисква прием на малки количества храна по 5 пъти на ден. Схемата е примерно такава:
* До 200 грама извара, чаена лъжичка мед, зелен чай без захар, зелена ябълка.
* 125 грама нискомаслен йогурт с плодове, пресен плодов сок – 200 милилитра. Между първия и втория прием на храна трябва да минат два часа.
* Броколи или карфиол на пара; 200 грама ягоди или зелена ябълка, зелен чай с лъжичка мед и лимон.
* Плод по избор.
* Нискомаслено мляко с лъжичка мед. Втори вариант – чаша зеленчуков бульон, зелена ябълка, супена лъжица мед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *