Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 принципа на здравата връзка

Как да съхраним любовта

любов

1 .Да вярваме в любовта. У съвременните поколения се е развил известен цинизъм спрямо любовта. Изразява се в убеждението, че тя не е възможна и че е заместена от секса, който пък е като стока за кратка употреба – ако не си доволен, го хвърляш. Обаче психиката ни подема това, в което ние вярваме. И ако постоянно говорим на приятелката си, че любов няма, тя действително няма да ни се случи. Така че за да имаме успешна връзка, първо трябва да сме убедени, че голямата любов е възможна.

2. Да бъдем постоянни. Днес хората имат консуматорско отношение и към любовта, понеже живеем в консуматорска културна среда и сме свикнали, че като ни се развали телевизорът, го хвърляме и си купуваме друг. По някакъв начин това навлиза в отношенията. Когато отношенията не вървят, хората бързо решават да ги хвърлят, вместо да се опитат да се разберат с другия и да изградят други взаимоотношения. Лечение за разбитото сърце няма.

3. Да има правилен баланс на половите роли. Не съм видяла истински щастлив брак, в който жената да е по-активна и да носи повече мъжки качества, казва Динкова. Макар че има много такива двойки, обикновено те се оплакват един от друг. Не че винаги жената трябва да взема, а мъжът винаги да дава, но той трябва винаги да е силният, онзи, който знае, че трябва да се погрижи за семейството и че неговата дума трябва да се слуша. Жената не бива да иззема лидерството от мъжа.

4. Да се решават разумно конфликтите. Във всяка връзка, дори в най-хубавата, има конфликти. Те придават страст на връзката. Но успешните двойки винаги знаят точно кога да спрат. Всеки от партньорите си дава сметка, че това отсреща е техният любим човек и не биха го наранили прекалено.

5. Да има преживявания извън дома. Ако нямате, вкъщи си ставате много обичайни. Затова трябва заедно или поотделно да правите неща, които освежават връзката, дори да са доста обикновени – кино, спорт, сбирки с приятели, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *