Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Приемате ли достатъчно витамини и минерали? – част 2

Можем ли благодарение на хранителните добавки да живеем по-дълго? Верни ли са твърденията за ползата от тях?

 

Изложени ли сте на тютюнев дим?

Из­следванията сочат, че вдишването на тю­тюнев дим от непушачи понижава съ­държанието на витамин С в кръвта им, но не до такава степен, както при пуша­чите. Здравните органи не дават спе­циални препоръки за пасивните пушачи, но за да се презастраховате, включете до­бавка с витамин С към храната си.

 

Ако сте жена, която има вероятност да забременее.

В този случай трябва да приемате 400 мкг фолиева киселина дневно от момента, в който спрете кон­трацептивните средства, до 12-ата седми­ца от бременността. Фолиевата киселина е витамин от групата В, който може да предотврати възникването на дефекти на невралната тръба на плода, аномалия, която засяга хиляди новородени всяка

година. Фолиевата киселина се усвоява по-добре от организма, когато е под фор­мата на хранителна добавка, отколкото чрез храната, където се среща като вита­мин (фолат) и се съдържа основно в зе­ленчуците с тъмнозелени листа.

 

Над 60 години ли сте?

Вероятно орга­низмът ви ще усвоява по-малко витамин В12, когато навършите 60 години. Този витамин има значение за нормалното функциониране на имунната система. Затова не бива да се допуска настъпване­то на дефицит. Това може да доведе до депресия, неспособност за концентрира­не и слаба памет. Витамин В12 се съдържа основно в храни от животински произ­ход. Ако сте вегетарианец, добре е да приемате хранителна добавка. Витамин В12 трябва да се комбинира с други вита­мини от групата В, за да се усвоява по-пълноценно.

С напредването на годините в орга­низма ни настъпва дефицит на витамин D. Здравните органи препоръчват на по-възрастните хора минимален дне­вен прием на витамин D от 10 мкг, особе­но ако рядко излизат навън или кон­сумират твърде малко или никакво месо и тлъста риба. Добре е също така да се приема комбинирана добавка от калций и витамин D като профилактична мярка срещу остеопороза.

 

Приемате ли достатъчно витамини и минерали? – част 1

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *