Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Днешните хора остаряват по-бързо от предшествениците си!

Днешните хора на 45 години изглеждат като прадедите си на 30, но това е само външно. Вътрешно нещата стоят точно обратно!

vozrastСъвременните хора са с влошено здраве и реално са с по 15 години по-стари от майките и бабите си в аналогична възраст, твърдят от medikforum.ru.

Ясно е, че става дума отново за разминаването между календарната и биологичната възраст. Биологичната възраст се определя по вътрешното състояние на организма. Действително днешните хора са се научили да поддържат външния си вид и да “младеят”, но анатомията и физиологията не можеш да излъжеш. Списание European Journal of Preventive Cardiology неслучайно отбелязва, че зрелите хора от днешно време много рано и масово се сблъскват със здравословни проблеми от рода на диабет, хипертония и затлъстяване.

Холандски здравни експерти са проучвали здравното състояние на 6 000 души в продължение на 20 години. Формирани били групи по възраст – 20-годишни, 30-, 40- и 50-годишни. При най-младите, оказва се, най-бързо се влошава т.н. метаболитно здраве: това е комплекс от показатели, включващ кръвното налягане и теглото. Именно този комплекс определя биологичната възраст. Тъкмо по стойностите на метаболитното здраве днешното човечество е с 15 години по-старо от предишните поколения на същата възраст. Днешните млади хора например много по-често стават жертва на диабета от втори тип, който се причинява от наднорменото тегло и липсата на достатъчно движения.

Днешните хора затлъстяват на 40 години по начин, който е бил присъщ на 55-годишните от поколенията на родителите и дедите им, коментира авторът на холандското изследване, д-р Хербен Услег. Със сигурност този показател, по който надминаваме хората преди нас, не е радостен за никого.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *