Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Приемате ли достатъчно витамини и минерали? – част 1

Priemate li dostaty4no vitamini i minerali – 4ast 1

Индивидуално подбраните добавки съ­образно конкретните ви нужди също мо­гат да бъдат от полза. Хората, които отго­варят положително поне на един от след­ните въпроси, трябва сериозно да се за­мислят дали да не започнат приемането на мултивитаминен препарат или друг вид хранителна добавка.

 

Често ли пропускате плодовете и зе­ленчуците?

Една добавка никога не би могла да замести изобилието от полезни вещества в пресните плодове и зеленчу­ци, но поне би могла да компенсира тех­ния дефицит. Най-добре е да приемате мултивитамини и да се опитате да увели­чите порциите плодове и зеленчуци, до­като стигнете поне пет на ден.

 

Избягвате ли млечните продукти?

Те са най-ценният източник на калций. В слу­чай че не си го доставяте по друг начин, например чрез броколи, къдраво зеле, соево мляко, сардини и сьомга с костите от консерва, твърде вероятно е да не по­лучавате необходимата дневна доза кал­ций от 700-800 мг. Винаги вземайте до­бавката по време на хранене.

 

Вегетарианец ли сте?

Нуждата ви от хранителна добавка в случая се определя от това колко строг вегетарианец сте. Ако сте веган и не консумирате никакви животински продукти, вероятно стра­дате от недостиг на витамин В12 и цинк. Мултивитаминът ще компенсира де­фицита. Ако не консумирате и млечни продукти, следвайте съветите, изброени по-горе.

 

Пушите ли?

Организмът на пушачите се нуждае от повече витамин С, за да се справи с вредните последици от тютюнопушенето. Препоръчителната дневна до­за на витамин С според стандартите на Европейския съюз (EC RDA) е 60 мг, но ако пушите, тя трябва да е поне 80 мг. Следователно се нуждаете от добавка, освен ако не приемате богата на вита­мин С храна.

 

 Приемате ли достатъчно витамини и минерали? – част 2


 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *