Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да онагледим калориите в менюто?

Лакомникът и гладният човек трудно ще се впечатлят от информацията за това колко калории съдържа храната, която се готвят да изядат.

caloriiАко в менюто е написано, че за да изгори калориите на едно кексче консуматорът трябва да кара колело час и половина, той може би ще се замисли дали точно тази храна да избере!
Такава хипотеза са разиграли специалисти по хранене от Тексаския християнски университет. Те открили, че за да се сдържим от преяждане е достатъчно да научим какви физически действия трябва да си осигурим след това, за да не се сдобием с поредните грамове наднормено тегло, описват от medikforum.ru.

Когато хората разберат колко много трябва да спортуват, ако предпочитат калорични храни, те започват да се ориентират към по-леко меню, потвърждава тексаското изследване. Ето защо в менюто трябва да се пише не „Биг Мак – 490 калории”, а „Биг Мак – 75 минути крос”. Или, да кажем – „Парче пица – един час футбол”.

По време на изследването 300 доброволци на възраст 18-30 години обядвали, като имали възможност да си избират различни варианти на менюто. В някои от разпечатките били изписани само названията на храните, в други – названията и калориите, а в трети – и каква физическа активност е нужна за изразходването на калориите. Най-ефективно в борбата с преяждането се оказало менюто от третия тип. Участниците в експеримента, които работели с този тип меню, си поръчвали средно с по 15% по-малко храна от останалите. Освен това те увеличили леките блюда от типа на салати, за сметка на фаст фууд – бургери и пържени картофки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *