Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Профилактични съвети за болки в гърба

болки в гърба

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Отслабнете. Излишните килограми, особено в коремната област, нато­варват мускулите на гърба и междупрешленните дискове и причиняват опъ­ване, известно разместване на прешлените и болка.
  • Зеленчуци, който не яде… Изследванията сочат, че най-малко проблеми с гърба имат жителите на страните, в които традиционно се консумират големи количества зеленчуци. Защо? Вероятно защото зеленчуците съдържат витамини (С, Е, и В комплекс), минерали (калций и магнезий), влакнини, вода, въглехидрати и белтъчини, които имат голямо зна­чение за поддържането на здрави мускули и кости.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Включете се в рехабилитационна програма. Според едно изследване мъже и жени на възраст от 18 до 60 години, които са имали болки в кръста и гърба в продължение на 4 до 6 месеца и които са посещавали група за рехабилитационни упражнения за 6 месеца, са почувствали значително облекчение за разлика от хората, които не са се подлагали на рехабилитация.
  • Силни коремни мускули. Те поддържат гръбнака и го предпазват от травми и увреж­дания. Правете упражнения за коремни мускули с абдоминален ролер или обикновени коремни преси.
  • Упражнения за разтягане. Те ще увеличат гъвкавостта на гръбнака.
  • Колоезденето и плуването ще укрепят и предпазят гръбнака ви без излишно нато­варване на прешлените.

 

ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

  • Отидете на остеопат. Този специалист извършва мануални манипулации върху меките тъкани около гръбнака с цел да се подобри кръвообращението и да се подпомогне възстановяването. Изследванията показват, че страдащите от болки в гърба чувстват значително облекчение след тези процедури.
  • А защо не хиропрактика? Хиропракторът използва ръцете си за диагностициране на дисбаланс и разместване и за коригиращи процедури. Хиропракторите твърдят, че мето­дът, който прилагат, обикновено помага на хората с краткотрайна болка в кръста и неусложнени състояния. Ишиасът и дисковата херния също могат да се повлияят, но съществува риск от невроло­гични увреждания. Хиропрактиката е призната от специалистите като начин за облекчава­не на болката и според изследванията хиропракторите постигат по-голям успех при лече­нието на болките в гърба, отколкото традиционната медицина.
  • Попитайте за „Алекзандър“. Техниката „Алекзандър“ е метод за коригиране на не­правилната стойка, която причинява болки в гърба. Хората, избрали това лечение, тряб­ва да стават, сядат и лягат по начини, които укрепват по естествен път гръбнака и премах­ват напрежението. Чрез поредица от леки манипулации с ръце инструкторът коригира неправилната стойка и показва правилното положение и движения на тялото.
  • Пробвайте с универсалният уред против болки в гърба – вибромасажорът  STOP PAIN. Той премахва болката по целия опорно-двигателен апарат, чрез силата на електрически импулси на принципа на акупунктурата.

 

ФАКТ

Дори и да страдате от хронична болка в гър­ба, първо трябва да опитате да се възста­новите чрез специална медицинска физкулту­ра, преди да се подло­жите на операция. 8 едно изследване сред кандидати за хирургич­но лечение при 80% от тези, които преминали 10-седмичен курс с упражнения за укреп­ване на гърба, 16 месе­ца по-късно оператив­на намеса не се наложила.

 

Твърде многото часове зад бюрото са опасни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *