Ето нашите съвети как да спите повече

Спортувайте.

На всички е известно, че колкото повече се изморяваме през деня, толкова по-дълбоко спим но­щем. Редица изследвания са доказали, че умерените физически упражнения по половин час четири пъти в седмицата по­влияват благотворно нарушенията на съня. Спортуването на чист въздух е изключително полезно. Излагането на слънце, особено в следобедните часове, подпомага преодоляването на дневната сънливост и подобряването на ритъма на сън и бодърстване.

 Вземете си вана.

Топлата вана 1-2 часа преди лягане ще ви подей­ства много добре. Телесната температура бавно ще започне да се понижава, след като излезете от ваната, което ще ви на­кара да почувствате приятна умора. Къ­пането непосредствено преди лягане, от друга страна, ще ви подейства стимули­ращо и ще ви попречи да заспите.

 Заложете на природните средства.

Възползвайте се от благодатното въздействие на лайката, валериана, пасифлората, лавандулата и хмела. Тези билки могат да се приемат като чай или под друга форма. Чаша чай от лавандула или лайка преди лягане ще ви подейства успокояващо.

Ако сте решили да опитате валериана, препоръчителната дневна доза е една или две капсули от 240 мг, но никога не я комбинирайте с алкохол или антидепресанти. Не се препоръчва да приемате на­веднъж повече от една от изброените билки.

He се мятайте в леглото.

Ако сте прекарали цял час в напразни опити да заспите, няма смисъл да се измъчвате,като останете в леглото. Вместо това ста­нете и направете нещо, което ще ви успо­кои – послушайте музика или разгледай­те списание. Чаша топло прясно мляко също ще ви подейства успокояващо.

 Направете правилен избор на легло.

Твърде мекото легло ви принуждава да заемате неудобни пози по време на сън (те могат да доведат до мус­кулни схващания и болки в гърба). Ако тялото ви оставя вдлъбнат отпечатък върху матрака, той вероятно е твърде мек. Сменете го с нов, ако старият е на над 10 години. Изберете такъв, който поддържа гръбнака ви изправен и не хлътва под тежестта на тялото ви. Ако не можете да се снабдите с нов матрак, сло­жете дъска под стария.

 

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Спането с чорапи може да не е много секси, но ще ви помогне да за­спите по-лесно. Според едно проучване хората, чиито крайници са по- топли, заспиват по-бързо. Това е така, защото при затоплянето на кра­ката се увеличава при­токът на кръв към тях за сметка на вътрешните органи, което води до понижаване на темпе­ратурата на тялото – предпостав­ка за заспи­ване.

Добавете успокояващи есенциални масла от роза, лаван­дула или риган към водата във ваната преди лягане, за да увеличите релаксиращия й ефект. Смесете есенциалното с основно масло, преди да го добавите към водата.

Заложете на правилната възглавница. Доверете се на биомагнитната възглавница чудо – BIOMAGNETIC POWER.

 

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Естрогензаместителната терапия може да се справи с безсънието, причинено от горещите вълни по време на менопаузата, като позволява на жените да заспиват по-бързо и да спят по-пълноценно. Консултирайте се с лекаря си, преди да се подложите на X3T, защото тя носи и известни рискове за здравето.

 

Безсъние, проблеми със съня и колко важен е правилния избор на възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *